Podu Dâmboviței reprezintă o localitate rurală în județul Argeș.

Situat în comuna Dâmbovicioara, foarte aproape de peștera cu același nume, Podu Dâmboviței are un număr relativ mic de locuitori – aproximativ 750 de persoane trăiesc în aceste locuri. Această localitate devine un punct de atracție turistică pentru cei care vizitează zona și doresc să se relaxeze. Încadrat într-un cadru natural unic, în culoarul Rucăr-Bran, la confluența Munților Iezer-Papusa cu Munții Bucegi și Munții Leaota, Podu Dâmboviței oferă o atmosferă autentică.

Denumirea localității provine de la un pod din lemn construit în timpul primelor atestări documentare ale localității, care facilita circulația dinspre Brașov spre Pitești prin culoarul Rucăr-Bran.

Principala ocupație a locuitorilor din această zonă este pastoritul, iar în fiecare toamnă are loc ravasitul oilor, moment de mare bucurie și încântare printre localnici.

În apropierea satului Podu Dâmboviței se află localitatea Sirnea, așezată parcă pe crestele munților și desprinsă din peisajele cu adevărat mirifice ale țării.

Bine de știut:
Pentru a ajunge în localitatea Podu Dâmboviței, trebuie să te îndrepți dinspre Bran spre Pitești, aceasta fiind foarte aproape de localitatea Câmpulung din județul Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *