Stațiunea Păltiniș reprezintă principala atracție pentru turiștii care ajung în aceste locuri. Amplasată într-un peisaj montan impresionant, stațiunea Păltiniș se numără printre cele mai vizitate din întreaga țară.

Înființată în anul 1894 de Societatea Carpatină Ardeleană a Turiștilor, stațiunea Păltiniș a devenit în timp extrem de populară. Fiind cea mai veche stațiune montană și unică în țară datorită celei mai mari altitudini – 1442 metri, Păltiniș este un punct de atracție major în această zonă.

Situată la aproximativ 32 de kilometri de Sibiu, stațiunea Păltiniș atrage turiști în fiecare an datorită pârtiilor de schi, peisajelor montane și atracțiilor turistice din zonă, cum ar fi lacurile glaciare, Iezerele sau Casa Memorială Constantin Noica.

Păltinișul este cunoscut pentru tratamentele sale benefice împotriva stresului, surmenajului și bolilor pulmonare, fiind o destinație și pentru cei care suferă de hipertiroidie.

Pârtiile de schi sunt amenajate în funcție de dificultate, astfel încât atât turiștii experimentați în sporturile de iarnă, cât și începătorii să găsească în aceste locuri o oază de evadare.

Bine de știut:
În stațiunea Păltiniș, turiștii pot admira frumusețea Schitului, una dintre bisericile din lemn deosebit de cunoscute, locație unde este înmormântat Constantin Noica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *