Statuia lui Petru Mușat se află în orașul Suceava și reprezintă unul dintre monumentele istorice de referință ale regiunii. Realizată din bronz cu pricepere de către sculptorul Paul Vasilescu, statuia este înscrisă în rândul monumentelor istorice ale orașului.

Statuia îl înfățișează pe domnitor în picioare, ținând o spadă în mâna dreaptă. Din motive de amenajare a unei parcări subterane în apropierea locului statuii, aceasta a fost mutată temporar la Muzeul de Istorie din Suceava.

Bine de știut: Domnitorul Petru Mușat a fost figura centrală în mutarea capitalei țării de la Siret la Moldova, și pe timpul domniei sale a fost atestată documentar prima Cetate de Scaun a Moldovei.

Istoric Statuia lui Petru Mușat din Suceava: Statuia a fost realizată de sculptorul Paul Vasilescu în memoria domnitorului Petru Mușat (1375-1391). Dezvelită în 1976, a devenit un obiectiv turistic semnificativ pentru orașul Suceava.

Obiective principale de vizitat la Statuia lui Petru Mușat:

  • Statuia lui Petru Mușat

În apropiere de Statuia lui Petru Mușat mai puteți vizita următoarele obiective turistice: Casa de Cultură, Muzeul de Științe ale Naturii, Parcul Central, Parcul Uniunii Europene, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, Dom Polski, Ruinele Curții Domnești.

Adresa Statuiei lui Petru Mușat din Suceava:

  • Localitate: Suceava
  • Strada: Ștefan cel Mare

Cum se ajunge la Statuia lui Petru Mușat:

  • Statuia este amplasată în Piața 22 Decembrie, în centrul orașului Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *