Piatra Dracului, cunoscută și sub numele de Piatra Teiului, este o formațiune unică în regiunea Neamțului, recunoscută de localnici ca fiind singura care se mișcă în timpul nopții. Aceasta reprezintă una dintre cele mai faimoase stânci de acest tip din România și din județul Neamț, captivând atenția localnicilor și a turiștilor care doresc să o viziteze și să confirme legendele care o înconjoară.

Din punct de vedere turistic, pentru a ajunge la această formațiune, trebuie să ne îndreptăm spre regiunea Coada Lacului, un punct de intersecție a patru drumuri care vin dinspre Transilvania și Moldova.

Stânca are o formă de cerdac și se află în mijlocul râului Bistrița. Legenda locală spune că această stâncă a apărut ca rezultat al unui pariu între diavol și Dumnezeu. Diavolul a pariat cu Creatorul Lumii că va fura o stâncă de pe muntele Ceahlău pentru a deveni stăpânul lumii. Așa s-a întâmplat. Diavolul a luat stânca de pe munte, dar, când a încercat să fugă cu ea, a auzit cântecul cocoșilor și, speriat, a renunțat și a căzut în apele Bistriței. Localnicii cred că stânca nu are un loc stabil în timpul nopții tocmai pentru că diavolul nu renunță să o ia de acolo pentru a stăpâni lumea.

Cu toate acestea, iluzia este destul de puternică, deoarece Piatra Dracului nu se mișcă nici măcar un centimetru din locul său. Practic, impresia că stânca s-a deplasat prin apă este creată de variabilitatea debitului de apă în timpul nopții, dând iluzia că piatra a schimbat poziția.

Informații utile:
Piatra Dracului sau Piatra Teiului se află în râul Bistrița, în dreptul comunei Poiana Teiului din județul Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *