Turnul Fierarilor din Sighișoara, ridicat în anul 1631, reprezintă o mărturie vie a unor epoci istorice îndepărtate, în care meșterii fierari și-au desfășurat măiestria în slujba Cetății. Acest monument impunător nu doar păstrează memoria vremurilor demult apuse, ci oferă și o incursiune în istoria locului.

În prezent, Turnul Fierarilor găzduiește numeroase expoziții și este sediul Asociației Artiștilor Plastici „Alma Mater Castrum Sex”, adăugând un suflu contemporan unei construcții ancorate în trecut. Vizitatorii vor descoperi aici un univers fascinant, în care tradiția și arta se împletesc într-o armonie surprinzătoare.

Pentru cei interesați să exploreze împrejurimile, Turnul Fierarilor este înconjurat de alte atracții turistice remarcabile, printre care se numără Turnul cu Ceas, Turnul Croitorilor, Turnul Măcelarilor, Biserica Mănăstirii și Cetatea Sighișoara. Aceste monumente contribuie la conturarea unei povești fascinante a orașului medieval.

Pentru a ajunge la Turnul Fierarilor, puteți urma traseul de la Turnul cu Ceas, îndreptându-vă spre sud-est pe strada Turnului. La aproximativ 15 metri distanță, virați la stânga și urmați scările care vă vor conduce către destinație. De asemenea, puteți folosi ca referință faptul că Turnul Fierarilor se află în spatele Bisericii Mănăstirii.

Explorarea acestor locuri va oferi o experiență captivantă, în care istoria și cultura se întrepătrund, oferind vizitatorilor o privire autentică asupra patrimoniului cultural al Sighișoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *