Ori de câte ori te afli în localitatea Bacău, nu poți trece cu indiferență pe lângă Casa Memorială George Bacovia. Pe strada care îi poartă numele, putem observa casa destul de veche în care a locuit poetul nostru național, George Bacovia.

Fiind unul dintre cei mai interesanți continuatori ai culturii și literaturii românești, George Bacovia a devenit sursa unor numeroase cercetări atât în țară, cât și peste hotare. Ori de câte ori afară este frig, ne dăm seama că întreaga creație divină plânge. Tot el este cel care a reușit să transforme cuvântul “plumb” într-un simbol de meditație pentru întreaga operă literară românească.

Casa Memorială George Bacovia, situată demult pe strada Liceului, la numărul 7, a reprezentat un punct de inspirație pentru opera sa “Note de primăvară”. Numeroasele colecții literare au reușit să fie adunate aici, casa reușind să fie transformată într-un adevărat muzeu literar.

Istoric Casa Memorială George Bacovia din Bacău: Casa sa a fost deschisă pentru admiratia publicului începând cu anul 1971.

Obiective principale de vizitat la Casa Memorială George Bacovia: Printre colecțiile pe care le cuprinde Casa Memorială George Bacovia, putem enumera și documentarul video și audio, reflectând vocea și chipul poetului atunci când își recita operele sale.

Adresa Casa Memorială George Bacovia din Bacău: Strada George Bacovia nr. 63.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *