Construit în 1927 de către Demostene Tranulis, un filantrop constănțean de origine greacă, Teatrul Fantasio este situat în inima orașului, pe Bulevardul Ferdinand. De-a lungul timpului, la Teatrul Fantasio s-au montat peste 300 de premiere, în sala mare și studio, multe dintre piese aparținând unor mari dramaturgi consacrați.

Scena constănțeană a fost locul în care s-au consumat numeroase debuturi absolute. Printre acestea strălucesc nume mari precum Toma Caragiu, Constantin Gutu, Dumitru Dunea, Sorin Grigorescu, Liviu Crăciun, Cornel Rusu, Cristina Minculescu, George Bănică, Constantin Drăgănescu, Șerban Cantacuzino, Adrian Lupu, Ștefan Iordache, și alții.

În prezent, Teatrul Fantasio este o instituție publică culturală care funcționează cu un colectiv artistic și tehnic de 104 angajați. Datorită prestigiului său semnificativ și a acoperirii extinse în presa românească și străină, numărul celor care participă la spectacolele ținute la Teatrul Fantasio este foarte mare.

Istoric Teatrul Fantasio din Constanța:
Spectacolul inaugural a avut loc la 2 mai 1951, cu capodopera caragialiană „O scrisoare pierdută”, la sala „Elpis”, singura sală din oraș pe care s-au perindat toate marile realizări ale teatrului, operetei și revistei românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *