Muzeul de Artă Populară din Constanța are caracter național și cuprinde o expoziție care prezintă toate genurile de artă populară din toate zonele etnografice. Expoziția are la bază „Arta Populară Românească”, astfel încât prezintă piese specifice genurilor creatiei artistice populare.

De la obiecte de uz gospodăresc până la țesături de interior, ștergare, fețe de masă, cearceafuri, toate constituie o mare bogăție ornamentala tradițională românească. Țesăturile de interior, precum ștergarele lungi de 4 m, fac parte integrantă din vechile interioare țărănești. Motivele florale, vegetale, zoomorfe, antropomorfe, alternate cu dungi de lățimi diferite, creează compoziții ornamentale specifice.

Tesăturile din lână pentru decor sau uz gospodăresc au o compoziție ornamentala bazată pe alternarea de vargi, cu motive geometrice alese, distribuite uniform și continuu.

Obiective principale de vizitat la Muzeul de Artă Populară:
Muzeul cuprinde peste 15.000 de exponate din creația populară caracteristică întregii țări, în special țesături, icoane, ceramica, port popular, ustensile casnice.

Cum se ajunge la Muzeul de Artă Populară:
Muzeul se află pe Bulevardul Tomis din Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *