Teatrul “Ovidius” din Constanța, sub administrarea Consiliului Județean Constanța, reprezintă o atracție turistică importantă a orașului și un obiectiv de cultură națională. Având și numele de Teatrul de Stat, acesta are ca obiectiv promovarea culturii naționale atât în țară, cât și peste hotare.

Cu o capacitate de 260 de locuri, Teatrul “Ovidius” a fost gazda unor mari nume ale scenei, precum Tamara Buciuceanu-Botez, Horațiu Mălăele, Dem Rădulescu, Radu Beligan, George Vraca și Mihai Popescu. În timp, teatrul a participat la numeroase festivaluri internaționale, primind distincții și premii internaționale.

Istoricul Teatrului “Ovidius” din Constanța începe în 1951, când a fost atestat documentar ca instituție teatrală, iar clădirea actuală, construită în stil neo-gotic, datează din 1936, funcționând inițial ca un amfiteatru al Liceului “Mircea cel Bătrân”.

Obiective principale de vizitat la Teatrul “Ovidius”:

  • Spectacolele și piesele de teatru

Program de vizitare Teatrul “Ovidius”:

  • Agenția de bilete: luni 10:00 – 14:00; miercuri – duminică 14:00 – 19:00
  • Piesele de teatru încep de regulă la ora 19:00

În apropiere de Teatrul “Ovidius”, puteți vizita și următoarele obiective turistice: Parcul Primăriei, Monumentul Victoriei, Muzeul Marinei Române, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”.

Contact Teatrul “Ovidius” din Constanța:

Adresa Teatrul “Ovidius” din Constanța:

  • Localitate: Constanța
  • Strada: Bd-ul Ferdinand nr.11

Cum se ajunge la Teatrul “Ovidius”:

  • Se găsește foarte aproape de Parcul Primăriei din Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *