Stațiunea Tășnad se află la 2 km de centrul orașului, în județul Satu-Mare.

Apa termală de la Tășnad se remarcă prin temperatura sa de suprafață de 72ºC și o mineralizare totală de 9,84 g/l, prezentând în principal caracteristici clorurate-bicarbonatate-sulfatate (din perspectiva anionilor dominanți) și cu compoziție sodică-calcică-magneziană, incluzând amoniu și potasiu.

Aceste calități o recomandă pentru utilizare în cure externe, având beneficii în tratarea afecțiunilor reumatismale degenerative, afecțiunilor reumatismale abarticulare, afecțiunilor neurologice periferice cronice, afecțiunilor ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), afecțiunilor posttraumatice, precum și în boli asociate (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism). De asemenea, apa termală de la Tășnad poate fi folosită pentru băi tonifiante, menținerea condiției fizice sau pentru a oferi agrement, prin combinația între băi, aer și soare.

Stațiunea dispune de 3 bazine cu apă termală în aer liber și o piscină cu apă rece, facilități precum garderobă, cabine amenajate pentru masaje recuperatorii și reflexoterapie, spații de cazare și unități de alimentație publică.

Bine de știut:
În timpul vizitei în zonă, nu uitați să explorați și alte atracții, precum Muzeul Orășenesc, Biserica Reformată, Casa de Cultură și Catedrala Ortodoxă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *