Încadrată în pitorescul peisaj al depresiunii Soveja, la 82 de kilometri distanță de Focșani, Soveja se impune ca o stațiune turistică și climaterică cu funcționare permanentă.

Stațiunea oferă un climat de depresiune, cu efecte sedative, caracterizat de veri răcoroase și ierni relativ reci. Temperatura medie anuală nu depășește 8°C, iar cantitatea de precipitații se situează în jurul valorii de 700 mm/an. Un element definitoriu al stațiunii îl reprezintă izvoarele de ape minerale sulfuroase, clorurate, hipertone și sodice, recunoscute pentru efectele benefice asupra tratamentului nevrozelor astenice și a stărilor de surmenaj.

Climatul sedativ conferă stațiunii un rol important în tratarea nevrozelor, surmenajului fizic și intelectual, debilităților, afecțiunilor profesionale precum silicoza, și a problemelor ginecologice. Stațiunea dispune de instalații și echipamente medicale moderne, oferind tratamente și proceduri variate precum hidroterapia, masoterapia, electroterapia, terapia respiratorie și gimnastica medicală. Tratamentele balneare sunt efectuate sub atenta supraveghere a personalului medical.

Cu toate că este recunoscută pentru cel mai proaspăt aer din țară, Stațiunea Soveja se confruntă cu necesitatea unor investiții noi și lucrări de modernizare pentru a-și păstra statutul și a asigura un mediu optim de tratament și relaxare pentru vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *