Statiunea Baile Tusnad, cunoscuta si sub denumirea de “Mica Elvetie a Romaniei,” se afla la o altitudine de 650 de metri, incadrata intre Muntii Harghita si Muntii Bodoc, in pitorescul peisaj al depresiunii Ciucului.

Cu aproximativ 1700 de locuitori, dintre care peste 90% au origini unguresti, statiunea atrage anual mii de turisti, fie pentru a admira frumusetile naturale ale locului, fie pentru a beneficia de proprietatile vindecatoare ale apelor din regiune. Legenda acestor ape dateaza din 1842, cand un fiu de cioban a fost vindecat miraculos. Statiunea isi are originile in aceste locuri din acel an al vindecarii.

Apele din regiunea Baile Tusnad sunt recunoscute pentru proprietatile lor miraculoase de vindecare cardiovasculara, endocrina, digestiva, precum si pentru reglarea sistemului nervos central si a starilor de depresie. Tratamentele includ impachetari cu parafina, bai carbogazoase calde si exercitii de gimnastica medicala sub supravegherea unor specialisti renumiti.

Statiunea este inconjurata de paduri de foioase si conifere, oferind vizitatorilor peisaje deosebit de frumoase si aer curat. Cunoscuta si sub numele de “Perla Ardealului,” Baile Tusnad dispune de 6 izvoare naturale, printre care Izvorul Stanescu, Apor, Ileana si Mikes, folosite in scopuri terapeutice. Cu o capacitate de 800 de pacienti, statiunea asigura servicii medicale de calitate.

In apropiere se afla Lacul Sfanta Ana, unica ca formare in Europa, avand originea intr-un crater vulcanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *