Portul Turistic din Mangalia reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării, având o deschidere vastă la Marea Neagră.

În Portul Turistic Mangalia pot poposi nave de mici dimensiuni, care excelează prin frumusețea și farmecul lor aparte. Ținând cont de investițiile realizate aici, acesta este considerat unul dintre cele mai moderne porturi turistice din țară.

Cu toate acestea, vechimea sa nu este impresionantă, așa cum ne-au obișnuit majoritatea edificiilor din aceste locuri. Portul Turistic din Mangalia a fost construit în perioada 2006-2008, o dată relativ recentă, cu ajutorul unor contribuții financiare externe. Este situat foarte aproape de orașul Constanța, iar de aici navele pot ajunge cu ușurință în mai multe destinații ale țării sau ale lumii. Delta Dunării și stațiunile de pe litoralul românesc pot fi vizitate ușor. De asemenea, sunt permise și trasee pe destinații mai lungi, în traseul Istanbul-Varna-Mangalia-Odesa-Yalta. Capacitatea sa este de 146 de locuri de acostare.

Bine de știut: În fiecare an, aici are loc regata internațională BMW Black Sea International Regatta, organizată de Yacht Club Romania.

Obiective principale de vizitat la Portul Turistic din Mangalia:

  • Portul turistic Mangalia

În apropierea Portului Turistic din Mangalia mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

  • Herghelia Mangalia
  • Moscheea Esmahan Sultan Mangalia
  • Edificiul Bizantin Mangalia

Adresa Portul Turistic din Mangalia:
Localitate: Mangalia
Strada: Strada Portului
GPS: 43.807835°N 28.583324°E
Cum se ajunge la Portul Turistic: Portul Turistic Mangalia se află la 5 minute de Moscheea Esmahan Sultan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *