Situată pe versantul drept al pârâului Visterna, accesul la Peștera La Adam se face pe un drum local ce leagă localitățile Gura Dobrogei și Tărgușor. Pe o suprafață de 5 ha au fost identificate 60 de specii de mamifere cuaternare și 80 de specii de fosile jurasice. Cea mai importantă piesă a peșterii este un molar care a fost identificat ca aparținând lui Homo Sapiens Fossilis, care locuia aceste meleaguri cu 100.000 de ani î.e.n.
De asemenea, aici au fost descoperite specii de troglobionte și chiroptere.
Istoric Peștera La Adam din comuna Tărgușor: Importanța științifică a acestei peșteri a început să fie studiată în anul 1995, ca urmare a descoperirii a cinci piese de piatră cioplită aparținând altarului închinat zeului Mitras, identificat cu Zeul Luminii, și a unor roci care prezentau forme de eroziune ce au revelat resturi de fosile.
Obiective principale de vizitat Peștera La Adam: Este peștera cu cea mai mare valoare istorică din Europa, aducând un plus de informație paleologiei și arheologiei.
În apropiere de Peștera La Adam mai puteți vizita următoarele obiective turistice: Rezervația Naturală Gura Dobrogei, Peștera Liliecilor sau Peștera Gura Dobrogei, Stânca Berbecului.
Adresa Peștera La Adam din comuna Tărgușor: Localitatea: comuna Tărgușor, județul Constanța
GPS: 44°27’56″N 28°28’28″E
Cum se ajunge la Peștera La Adam: Accesul la peșteră se face pe DN 2 Constantă – M. Kogălniceanu (25 km), apoi pe DJ 222 M. Kogălniceanu – Tărgușor (11 km), din Tărgușor până în localitatea Gura Dobrogei urmează un drum local pietruit.