Parcul “Mihai Eminescu” din Botoșani reprezintă unul dintre principalele obiective turistice ale orașului, cu o istorie considerabilă. Vizitatorii pot admira alei frumos amenajate și un lac imens, ocrotit de vegetația luxuriantă a parcului.

Situat pe amplasamentul grădinii Varna, Parcul “Mihai Eminescu” găzduiește un lac artificial traversat de două poduri. În interiorul parcului, turiștii pot observa mai multe statui care reflectă viața celor mai iubiți oameni de cultură originari din Botoșani.

Numele parcului a fost ales în memoria vizitelor pe care le făcea poetul național Mihai Eminescu în ultima parte a vieții sale, fiind unul dintre locurile sale preferate de promenadă.

Istoricul Parcului “Mihai Eminescu” din Botoșani datează din anul 1869, când autoritățile au ordonat construcția și amenajarea sa.

Principalele obiective de vizitat în Parcul “Mihai Eminescu” includ statuile celor mai iubiți oameni de cultură originari din Botoșani, precum și peisajul natural splendid al parcului.

Programul de vizitare al Parcului “Mihai Eminescu” este deschis oricând.

În apropierea parcului, turiștii mai pot explora următoarele obiective turistice: Muzeul Județean de Istorie, Teatrul de Stat Mihai Eminescu, Parcul Pietonal, Biserica Sf. Trei Ierarhi din Botoșani, Sala Polivalentă “Elisabeta Lipă”.

Adresa Parcului “Mihai Eminescu” din Botoșani este:

  • Localitatea: Botoșani
  • Strada: Bulevardul Mihai Eminescu
  • Coordonate GPS: 47.7735°N 26.3913°E

Pentru a ajunge la Parcul “Mihai Eminescu”, este suficient să parcurgeți o distanță de 1 minut de la Muzeul Județean de Istorie din Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *