Palatul Ghika din Comănești, deținut inițial de familia Ghika și utilizat ca reședință de vară, este situat într-o zonă atractivă, în mijlocul unui important parc din județul Bacău. Acesta este considerat una dintre cele mai frumoase grădini din România, potrivit Ortensiei Racoviță. Amplasarea Palatului Ghika din Comănești era atrăgătoare datorită grădinilor de flori multicolore, ce găzduiau cele mai frumoase specii de plante, precum și datorită orangeriilor spațioase.

Grădina era decorată cu fântâni, cascade și mici insule accesibile cu barca, reprezentând atracții pentru vizitatorii importanți ai vremii. Palatul Ghika din Comănești, cu o arhitectură inspirată din stilul francez, se înalță pe două nivele impunătoare și adăpostește numeroase camere, captivând interesul publicului în căutarea frumuseții și artei.

Stilul neoclasic al Palatului Ghika din Comănești a atras de-a lungul timpului mii de turiști, impresionați de măreția și grandoarea sa.

Istoric Palatul Ghika din Comănești:
Ridicat în anul 1890, la cererea familiei Ghika, Palatul a fost proiectat de arhitectul Albert Galleron. După Al Doilea Război Mondial, palatul a fost preluat abuziv de către stat și a avut diverse destinații. Aceste schimbări au dus la degradarea clădirii. În 1979, au început lucrările de restaurare.

Obiective principale de vizitat la Palatul Ghika:
În prezent, palatul găzduiește Muzeul de Etnografie și Artă Dimitrie N. Ghika din Comănești, oferind vizitatorilor opere etnografice și picturi remarcabile.

Program de vizitare Palatul Ghika:
Marți-Duminică: 9:00-17:00; Luni – închis

În apropiere de Palatul Ghika mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
Parcul Mare, Ansamblul Palatului Ghica

Contact Palatul Ghika din Comănești:
Tel: 0234/371032

Adresa Palatul Ghika din Comănești:
Localitate: Comănești
Strada: Republicii nr.38
GPS: 46.4200554, 26.4468346

Cum se ajunge la Palatul Ghika:
Pentru a ajunge, urmați traseul Adjud – Tărgu-Ocna – Comănești, în zona gării CFR (monument istoric). O altă variantă este traseul Bacău – Moinești – Comănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *