Biserica Domnească Curtea de Argeș se numără printre cele mai importante monumente istorice arhitecturale ale țării. Construită în stil bizantin, această biserică a atras de-a lungul timpului mii de turiști, veniți să admire frumusețea sa.

Biserica Domnească Curtea de Argeș este construită după modelul bisericilor de tip „Cruce greacă înscrisă”. În timpul reabilitării sale, s-a descoperit un grafit care indică anul 1352 ca an al morții lui Basarab Voievod la Câmpulung. De asemenea, acesta menționează perioada domniei lui Basarab I (1310-1352) și faptul că acesta a întemeiat statul feudal Țara Românească.

Istoric Biserica Domnească Curtea de Argeș:
Inițial construită de Basarab I Întemeietorul în secolul al XIV-lea, Biserica Domnească Curtea de Argeș a fost continuată de Nicolae Alexandru și Vladislav I Vlaicu. A fost finalizată în anul 1352. Vechimea sa ascunde o istorie interesantă, iar pictura originală de la jumătatea secolului al XIV-lea este păstrată și conservată cu grijă.

Cu o arhitectură deosebită, în stil clasic bizantin, Biserica Domnească Curtea de Argeș este considerată cea mai veche biserică din Țara Românească de către specialiști. Principalele obiective de vizitat includ icoanele făcătoare de minuni în interior.

Program de vizitare Biserica Domnească Curtea de Argeș:
Zilnic între orele 08:00 și 18:00.

În apropiere de Biserica Domnească Curtea de Argeș, puteți vizita și alte obiective turistice precum Muzeul Municipal Curtea de Argeș, Curtea Domnească de la Argeș, ruinele Bisericii Sfântul Nicolae, parcul Sfântul Nicolae, Casa Goangă.

Contact Biserica Domnească Curtea de Argeș:

  • Tel: 0248.721.446

Adresa Biserica Domnească Curtea de Argeș:

  • Localitate: Curtea de Argeș
  • Strada: Negru Vodă nr. 2
  • GPS: 45.142°N 24.6756°E

Cum se ajunge la Biserica Domnească Curtea de Argeș:
Se află foarte aproape de Muzeul Municipal Curtea de Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *