Opera Națională Română Cluj-Napoca este o instituție publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor. Scopul principal al activității sale este prezentarea de spectacole muzicale la sediul din Cluj-Napoca, precum și în deplasări și turnee în țară și în străinătate.

Activitatea Operei se desfășoară în cadrul unor stagiuni toamnă-primăvară, care cuprind în medie 100 de reprezentanții, încadrându-se în structura unui teatru de repertoriu. Repertoriul fiecărei stagiuni este alcătuit atât din premiere, cât și din reluări ale spectacolelor din stagiunile anterioare, asigurând astfel prezența lucrărilor din marele repertoriu universal clasic și contemporan, precum și a lucrărilor din repertoriul național.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca promovează relații de strânsă colaborare cu structurile învățământului de toate gradele și categoriile, cu organizații ale societății civile, cu sindicatele, cu organizații neguvernamentale, cu reprezentanții legali ai județelor din întreaga țară, precum și cu societăți comerciale și persoane particulare, în scopul integrării cât mai eficiente a activității instituției în viața comunităților la care se face referire.

Adresa Operei Naționale Române din Cluj-Napoca:
Localitate: Cluj-Napoca
Strada: Piața Ștefan cel Mare nr. 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *