Parcul Romulus Vuia se găsește în orașul Cluj-Napoca și reprezintă unul dintre cele mai semnificative muzee etnografice.
Zilnic, sute de turiști îl vizitează, fiind impresionați de colecția variată expusă atât în interiorul clădirii, cât și în aer liber. Necesitatea unui muzeu etnografic în regiunea Clujului a fost deosebit de importantă pentru autoritățile locale, care au dotat muzeul cu exponate extrem de valoroase. Printre acestea se numără Casa din Vidra, Troița din Lupșa, stâna din Poiana Sibiului, Casa olarului Moise Terme din Leheceni, gospodăriile din Arieșeni, Peștera și Biserica de lemn din localitatea Fildu de Sus. În urma războaielor mondiale, aproape toate construcțiile au fost distruse, singura care a rezistat atacurilor inamice fiind Casa din Vidra.
După evenimentele tragice din timpul războiului, muzeul a fost reconstruit și replanificat, dezvoltându-se pe două structuri distincte: o expoziție în aer liber și una în interiorul clădirii.
Bine de știut:
Parcul Romulus Vuia face parte din Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
Istoric Parcul Romulus Vuia din Cluj-Napoca:
Inițial, construcția muzeului a fost concepută de Romulus Vuia în anul 1929.
Obiective principale de vizitat la Parcul Romulus Vuia:
Biserica de lemn din satul Chiraleș, ierariile din Rimetea și Vărzari, complexele meșteșugărești de la Preuteasa și Hărnicești, etc.
Program de vizitare Parcul Romulus Vuia:
- Marți – duminică: 09:00 – 17:00
- Luni: închis (în perioada 1 mai – 31 octombrie)
- 1 noiembrie – 30 aprilie: închis
Tarif vizitare Parcul Romulus Vuia:
Pentru detalii privind tarifele, puteți consulta acest link: Link Tarife
În apropierea Parcului Romulus Vuia, puteți vizita următoarele obiective turistice: Monumentul Memorandiștilor, Muzeul de Farmacie, Muzeul Național de Istorie Transilvania, Palatul Banffy.
Contact Parcul Romulus Vuia din Cluj-Napoca:
- Email: contact@muzeul-etnografic.ro
- Web: Website-ul muzeului
- Adresa: Cluj-Napoca, Tăietura Turcului
Cum se ajunge la Parcul Romulus Vuia:
Se găsește în zona Hoia din Cluj-Napoca și poate fi accesat cu autobuzele liniilor 26, 27, 28, 30, 41, coborând la stația “Piața 14 iulie”.