Mănăstirea Colilia se află în localitatea Colelia din județul Constanța și este de orânduire creștin ortodoxă.

Bine de știut:

  • Hramul Mănăstirii Colilia este „Intrarea Maicii Domnului în Biserica”, sărbătorit în data de 21 noiembrie.

Istoric Mănăstirea Colilia din satul Colelia:

Istoria Mănăstirii Colilia spune că aceasta a fost construită inițial pentru a-i deservi pe germanii stabiliți în aceste locuri, fiind inițial o mănăstire evanghelică. Cu trecerea anilor, gradul de degradare a crescut considerabil. Autoritățile locale au depus eforturi semnificative pentru reconstrucția Mănăstirii Colilia, transformând-o într-o mănăstire cu specific ortodox. Fiind o mănăstire de maici, aceasta a fost gândită să fie și un adăpost pentru cei aflați în necaz din cauza sărăciei, oferind sprijin bătrânilor nevoiași.

Deși nu se numără printre mănăstirile cu o vechime deosebită, fiind construită la începutul secolului al XX-lea, Mănăstirea Colilia își are propriul trecut. Localitatea Colilia a fost una dintre primele așezări de origine germană din România. Cu timpul, germanii s-au retras din aceste locuri, îndreptându-se spre așezări mai populate, lăsându-și casele în paragină. Singurul lăcaș care s-a mai păstrat a fost biserica, însă gradul său de degradare era unul semnificativ.

În anul 2006, patru maici au decis să reconstruiască biserica și să întemeieze în aceste locuri o mănăstire frumoasă și falnică.

Obiective principale de vizitat la Mănăstirea Colilia:

  • O icoană făcătoare de minuni

În apropiere de Mănăstirea Colilia mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

  • Rezervația geologică Cheile Dobrogei
  • Mănăstirea Peșterea Sfântului Ioan Casian
  • Mănăstirea Crucea

Adresa Mănăstirii Colilia din satul Colelia:

Localitate: satul Colelia, comuna Cogealac, județul Constanța

Cum se ajunge la Mănăstirea Colilia:

Mănăstirea Colilia se află destul de aproape de Cheile Dobrogei, în apropiere de satul Grădina. De aici, luați un drum pietruit, apoi continuați la stânga până la mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *