Mănăstirea Colilia se află în localitatea Colelia din județul Constanța și este de orânduire creștin ortodoxă.
Bine de știut:
- Hramul Mănăstirii Colilia este „Intrarea Maicii Domnului în Biserica”, sărbătorit în data de 21 noiembrie.
Istoric Mănăstirea Colilia din satul Colelia:
Istoria Mănăstirii Colilia spune că aceasta a fost construită inițial pentru a-i deservi pe germanii stabiliți în aceste locuri, fiind inițial o mănăstire evanghelică. Cu trecerea anilor, gradul de degradare a crescut considerabil. Autoritățile locale au depus eforturi semnificative pentru reconstrucția Mănăstirii Colilia, transformând-o într-o mănăstire cu specific ortodox. Fiind o mănăstire de maici, aceasta a fost gândită să fie și un adăpost pentru cei aflați în necaz din cauza sărăciei, oferind sprijin bătrânilor nevoiași.
Deși nu se numără printre mănăstirile cu o vechime deosebită, fiind construită la începutul secolului al XX-lea, Mănăstirea Colilia își are propriul trecut. Localitatea Colilia a fost una dintre primele așezări de origine germană din România. Cu timpul, germanii s-au retras din aceste locuri, îndreptându-se spre așezări mai populate, lăsându-și casele în paragină. Singurul lăcaș care s-a mai păstrat a fost biserica, însă gradul său de degradare era unul semnificativ.
În anul 2006, patru maici au decis să reconstruiască biserica și să întemeieze în aceste locuri o mănăstire frumoasă și falnică.
Obiective principale de vizitat la Mănăstirea Colilia:
- O icoană făcătoare de minuni
În apropiere de Mănăstirea Colilia mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
- Rezervația geologică Cheile Dobrogei
- Mănăstirea Peșterea Sfântului Ioan Casian
- Mănăstirea Crucea
Adresa Mănăstirii Colilia din satul Colelia:
Localitate: satul Colelia, comuna Cogealac, județul Constanța
Cum se ajunge la Mănăstirea Colilia:
Mănăstirea Colilia se află destul de aproape de Cheile Dobrogei, în apropiere de satul Grădina. De aici, luați un drum pietruit, apoi continuați la stânga până la mănăstire.