Muzeul de Etnografie din Slatina reprezintă un punct de atracție turistică deosebit de important pentru localitate. În interiorul său, se găsește o colecție impresionantă de piese ce ilustrează aspecte semnificative ale obiceiurilor locale, inclusiv ceramică, țesături și lemn.

Muzeul adăpostește colecții valoroase ale portului tradițional românesc specific regiunii, precum și o impresionantă colecție de țesături din borangic. Vizitatorii pot admira, de asemenea, colecții remarcabile de ceramică provenind din zonele Romana, Corbeni și Oboga. Atelierele de cojocărie ale regiunii, alături de colecțiile de ceramică, completează experiența de explorare a artei etnografice.

Muzeul de Etnografie din Slatina a fost inaugurat în anul 1997, reprezentând astfel o adăugire relativ recentă la patrimoniul cultural al zonei. Printre obiectivele principale de vizitat se numără costumele populare tradiționale românești, obiectele de ceramică și colecția de scoarțe.

Programul de vizitare este între 10:00 și 18:00 în zilele de luni până vineri, iar în weekend, sâmbătă și duminică, între 9:00 și 17:00.

Muzeul se află în proximitatea Catedralei din Slatina și poate fi accesat cu ușurință. Printre alte obiective turistice din zonă se numără Episcopia Slatinei și Romanaților, Dealul Grădiștei și biserica Sfântul Ioan Botezătorul.

Pentru informații suplimentare și programări, Muzeul de Etnografie din Slatina poate fi contactat la numărul de telefon/fax 0249 435 663 sau prin email la etnografie@mjolt.ro.

Adresa exactă a muzeului este Strada Ionașcu nr. 73, Slatina. Pentru a ajunge la muzeu, trebuie să vă îndreptați către Catedrala din Slatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *