Schitul Pahomie se află în comuna Bărbătești, județul Vâlcea. Pictura și arhitectura sa au rămas deosebite, reprezentând un adevărat monument istoric pentru locuitorii vâlceni. Amplasarea sa în rocile unui munte destul de abrupt îi conferă un aspect atrăgător pentru turiști.

Bine de știut:
În prezent, la Schitul Pahomie propovăduiesc câțiva zeci de călugări.

Istoric Schitul Pahomie din comuna Bărbătești:
Schitul Pahomie a fost construit de către monahul Pahomie și Sava Haiducul, având prima atestare documentară în anul 1520. Inițial, a purtat denumirea de „Izvorul Frumos”. A fost renovat de către Constantin Brâncoveanu în timpul domniei sale.

Începând cu anul 1880, schitul nu a mai fost locuit de călugări timp de aproximativ 80 de ani, rămânând în paragină. În 1952, Schitul Pahomie a fost reconstruit în încercarea de a păstra arhitectura inițială a clădirii. Abia în 1956, a intrat sub ocrotirea episcopului Iosif al Râmnicului și a fost încredințat părintelui Veniamin de la Schitul Pătrunsă.

Obiective principale de vizitat la Schitul Pahomie:

  • Schitul Pahomie

În apropiere de Schitul Pahomie mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

  • Băile Olănești
  • Parcul Național Buila-Vânturarița

Contact Schitul Pahomie din comuna Bărbătești:
Tel: 0761.468.324

Adresa Schitul Pahomie din comuna Bărbătești:
Localitate: comuna Bărbătești, județul Vâlcea

Cum se ajunge la Schitul Pahomie din comuna Bărbătești:
Se găsește în apropierea Băilor Olănești, în interiorul comunei Bărbătești, la o distanță de aproximativ 30 de kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea. Trebuie să veniți de pe DN 64A, Râmnicu Vâlcea – Băile Olănești, trecând prin Păușești-Măglași, apoi să virați la stânga spre satul Cheia, continuând pe Valea Cheii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *