Amplasată într-o localitate binecunoscută și frecventată de turiști în orice sezon al anului, Casa Memorială George Enescu își propune să ofere o prezență semnificativă stațiunii Sinaia. George Enescu a găsit aici adăpost și și-a stabilit reședința, întrucât Regina Elisabeta i-a întins o mână de ajutor în momentele cele mai dificile ale carierei sale.

Fiind o iubitoare de artă și cultură, Regina Elisabeta i-a oferit adăpost în anumite perioade ale vieții sale, inclusiv în interiorul Castelului Peleș, care a devenit punctul său de plecare în cariera internațională binecunoscută. Astfel, cu banii câștigați în primul său turneu, Enescu a reușit să construiască între anii 1923-1926 o vilă situată chiar în apropierea Castelului, pe care a numit-o Vila Luminis. Ori de câte ori avea nevoie, se întorcea din străinătate sau din diferitele locuri ale lumii în care se afla, în orașul Sinaia, la vila sa, pentru a-și regăsi inspirația muzicală.

De menționat:
Începând cu anul 1995, Casa Memorială „George Enescu” rămâne sub administrarea Centrului European de Cultură din localitatea Sinaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *