Construit în perioada 1899-1903, Castelul Pelisor este situat la doar câțiva zeci de metri de Castelul Peles, în Sinaia. Castelul Pelisor imită perfect stilul “art nouveau” în România, fiind construit sub îndrumarea arhitectului de origine cehă Karel Liman. Mobilierul castelului este de cea mai înaltă calitate, evidențiind ideea de reședință monarhală.

Regina Maria a dorit să pună în evidență fiecare piesă de mobilier și fiecare pictură prezentă în castel, toate fiind achiziționate după gustul său sofisticat. La intrare, holul este îmbrăcat în lambriu de stejar, reprezentând un loc elegant și simplu în același timp.

Biroul unde regele Ferdinand lucra până târziu nu poate trece neobservat, impunând o atmosferă plăcută care reflectă faptul că acolo era locul unde se discutau toate problemele importante ale țării în acea perioadă.

În interiorul dormitorului Reginei Maria se găsește un element important – capela. Placată cu marmură de cea mai bună calitate și cu vitralii frumos decorate, capela se potrivește perfect cu piesele aurite ale mobilierului din dormitor.

Pereții dormitorului încearcă să se identifice cu piesele de mobilier, păstrând aceleași nuanțe aurii și respectând stilul arhitectural al întregului castel – art nouveau.

Istoricul Castelului Pelisor din Sinaia:
A fost construit din dorința lui Carol I de a stabili reședința regelui Ferdinand în aceste locuri.

Cum se ajunge la Castelul Pelisor:
Castelul Pelisor se află în imediata apropiere a Castelului Peles, în stațiunea Sinaia. Drumul până la castel poate fi parcurs cu ușurință pe jos de către turiștii stațiunii, atât în vremea friguroasă, cât și în verile calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *