Muzeul de Artă Vizuală din Galați este primul muzeu de artă contemporană românească din țară. Aici se găsesc cele mai importante colecții de pictură, sculptură, grafică și artă decorativă (tapiserie, ceramică, sticlă). O parte mai restrânsă a colecțiilor de pictură, sculptură și grafică cuprinde câteva piese din secolul al XIX-lea și din perioada interbelică. Cea mai mare parte a patrimoniului este formată din piese de artă contemporană românească realizate în special între 1967 și 2000 (Horia Bernea, I. Gheorghiu, I. Sălișteanu, Marin Gherasim, Ana Lupas, Gheorghe Apostu, Ion Țuculescu, Corneliu Baba etc.).

Cele 400 de opere expuse în sălile muzeului sau în aer liber, în parc, reprezintă o selecție dintr-un patrimoniu mult mai amplu, adesea îmbogățit cu un patrimoniu virtual al artiștilor apropiați în ultimii 50 de ani, prezenti în expozițiile temporare ale muzeului.

Istoricul Muzeului de Artă Vizuală din Galați începe cu construcția sa în 1956. Sediul muzeului, construit între 1898 și 1900, a funcționat până în 1965 ca Palat Episcopal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *