Muzeul de Artă Craiova reprezintă astăzi una dintre cele mai prestigioase instituții muzeale din România, fiind inaugurat în vara anului 1954 în somptuosul palat al familiei Jean Mihail.

Clădirea, construită la începutul secolului XX de către un negustor extrem de bogat pe nume Constantin Mihail, este o bijuterie arhitecturală ce folosește cele mai fine materiale, precum stucatura aurită, marmura de Carrara, mătase de Lyon, cristale de Murano, oglinzi venețiene, picturi pe plafon și altele, toate lucrările fiind realizate de meșteri străini.

Muzeul funcționează în această clădire încă din anul 1954 și găzduiește un patrimoniu cultural valoros, alcătuit din peste 4000 de lucrări de artă adunate și conservate de-a lungul anilor. Înființarea Muzeului de Artă are la bază colecțiile donate de Alexandru și Aretia Aman orașului, pentru constituirea unei fundații în cadrul căreia a funcționat, începând cu anul 1908, o pinacotecă, o bibliotecă și un muzeu în orașul Craiova.

Până în anul 1993, muzeul deținea aproximativ 12,000 de piese de artă, inclusiv 2000 de picturi românești, peste 200 de picturi străine, peste 200 de sculpturi românești și străine, peste 6500 de desene și gravuri, precum și aproape 700 de lucrări de artă decorativă românească și străină.

Programul de vizitare al Muzeului de Artă din Craiova este următorul:

  • Marți – Sâmbătă: 10:00 – 17:00
  • Duminică: 09:00 – 17:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *