Parcul Romanescu, cunoscut și sub numele de Parcul Bibescu, se află în partea de sud a orașului Craiova și își trage denumirea de la terenul achiziționat în anul 1853 de către Primăria Craiovei de la Iancu Bibescu.

Construcția parcului a început în anul 1897, conform planurilor elaborate de arhitectul francez Edouard Redont, sub îndrumarea primarului orașului din acea perioadă. Parcul a fost inaugurat în 1903, având onoarea de a fi deschis în prezența Regelui Carol.

Punctul focal al parcului este reprezentat de un lac întins pe o suprafață de 4 hectare, dar în cadrul său se regăsesc și alte atracții, printre care un castel fermecat în apropierea Podului Suspendat, ale cărui ruine au devenit un obiectiv turistic de interes. De asemenea, parcul găzduiește un foisor din lemn, un amfiteatru și un hipodrom, întinzându-se pe 20 hectare, însă acesta din urmă nu mai este folosit din anul 2000.

De remarcat că Parcul Romanescu este în prezent unul dintre cele mai mari parcuri naturale din sud-estul Europei, ocupând o suprafață de aproape 100 hectare și adăpostind specii prețioase de arbori. Lacul parcurs de un elegant pod suspendat și o mică grădină zoologică completează atmosfera plăcută a parcului.

Istoricul Parcului Romanescu din Craiova este impresionant, proiectul său fiind distins cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din anul 1900.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *