Mitropolia Olteniei din Craiova reprezintă un important loc de închinare pentru toți locuitorii din zona sudică a României și, în același timp, constituie un punct turistic de referință.

Istoricul Mitropoliei Olteniei din Craiova este plin de evenimente semnificative. Inițial, autoritățile au decis să stabilească prima Mitropolie a Olteniei în orașul Drobeta Turnu Severin, în jurul anului 1370. Cu toate acestea, în realitate, la data de 7 noiembrie 1939, s-a luat hotărârea de a înființa actuala Mitropolie în orașul Craiova.

La scurt timp după înființare, în anul 1945, autoritățile au desființat Mitropolia. În data de 24 mai 1947, conform deciziilor parlamentare, la Craiova a fost înființată o Arhiepiscopie care acoperea mai multe județe, printre care Dolj, Mehedinți și Gorj. În 1949, Sfântul Sinod a hotărât să transforme Arhiepiscopia în Mitropolie a întregii Oltenii. De-a lungul timpului, Mitropolia Olteniei a avut în slujbă preoți remarcabili, printre care se numără Nifon Criveanu, Firmilian Marin, Teoctist Arăpașu și Nestor Vornicescu.

Principalele obiective de vizitat în cadrul Mitropoliei Olteniei includ arhitectura sa impresionantă și locurile de închinare. Mitropolia poate fi vizitată în orice moment.

În apropiere de Mitropolia Olteniei, puteți explora și alte atracții turistice, precum Casa Memorială Elena Farago, Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei.

Pentru informații suplimentare și contact, puteți apela la numărul de telefon 0251 415 054 sau să accesați site-ul web www.mitropoliaolteniei.ro. Adresa exactă a Mitropoliei Olteniei din Craiova este Strada Mitropolit Firmilian nr. 3.

Mitropolia Olteniei se află în centrul orașului Craiova, fiind ușor accesibilă pentru vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *