Muzeul Branului se situează printre destinațiile turistice remarcabile ale regiunii, ocupând un loc deosebit în inima Castelului Bran.

Cu trei secții distincte – Castelul, Vama Medievală și Muzeul Satului Brănean – Muzeul Branului oferă o incursiune captivantă în istoria medievală și tradițiile locale.

Secția Castel adăpostește elemente decorative semnificative ale Castelului Medieval, oferind vizitatorilor o privire în trecutul bogat al acestei construcții istorice.

Secția Vama Medievală, inaugurată în 1987, explorează relațiile comerciale, vamale și de transport din perioada medievală, prezentând o expoziție dedicată Vămii Bran.

Cu o existență de aproape 50 de ani, Secția Muzeul Satului Brănean expune în parcul interior al Castelului Bran o varietate de obiecte, de la instrumente de prelucrare a lemnului la țesături de lână și anexe gospodărești.

Muzeul Branului, inaugurat în 1956, este recunoscut pentru bogăția sa istorică și culturală, adunând peste 6000 de obiecte, majoritatea provenind din donații ale familiei Regale a României. Printre piesele notabile se numără o masă din secolul al XIV-lea și un pat cu baldachin vechi de trei secole.

Programul de vizitare este variabil, cu funcționare de la 12:00 la 18:00 în zilele de luni și între 09:00 și 18:00 (vara) sau 09:00 și 16:00 (iarna) de marți până duminică.

Pentru tarifele de vizitare și mai multe detalii, vizitați http://www.castelulbran.ro/program.html.

În proximitatea Muzeului Branului, se pot explora și alte atracții turistice notabile, precum Parcul Regal, Muzeul Vămii Medievale Bran, Castelul Groazei și Pârtia de ski Bran-Zănoaga.

Pentru informații suplimentare și programări, puteți contacta Muzeul Branului la numerele de telefon 0268.238.333, 0268.237.700 și 0268.237.701 sau prin email la contact@muzeul-bran.ro, office@bran-castle.com. De asemenea, puteți accesa site-urile http://www.muzeul-bran.ro/ și http://www.bran-castle.com/.

Adresa exactă a Muzeului Branului este Traian Mosoiu nr. 24, în localitatea Bran, cu coordonate GPS N 45.515178 și E 25.367044°. Accesul la muzeu este ușor, fiind situat în centrul localității cu același nume, iar traseul recomandat este Predeal-Rășnov-Bran sau Brasov-Rășnov-Bran ori Argeș-Moeciu-Bran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *