Mănăstirea Cosuna, situată în Craiova, este o clădire de importanță istorică și spirituală, frecvent vizitată de sute de turiști în fiecare zi. Aceasta reprezintă cea mai veche construcție de cult din oraș, conservată într-o stare destul de bună de către autorități, cu precădere biserica, în timp ce celelalte clădiri care însoțeau mănăstirea au fost complet distruse de incendii, cutremure sau inundații.

Ridicarea mănăstirii a implicat folosirea de materiale rezistente, precum piatră sau cărămidă. Îmbinarea elementelor de arhitectură bizantine cu cele tradiționale românești conferă clădirii o arhitectură distinctivă, captivând admirația celor care o vizitează.

Istoricul Mănăstirii Cosuna din Craiova este plin de mister și povești. Există atestări documentare care indică data de 3 decembrie 1572 ca fiind momentul ridicării mănăstirii, dar există și păreri conform cărora aceasta ar fi fost construită în anul 1483.

Printre obiectivele principale de vizitat în cadrul Mănăstirii Cosuna se numără biserica însăși, iar în proximitate puteți explora și alte atracții turistice precum Parcul Tineretului sau balta Mofleni.

Adresa Mănăstirii Cosuna este situată în Craiova, pe Strada Cosuna, nr. 17, în cartierul Mofleni. Accesul la mănăstire se realizează în Bucovatul Vechi din Craiova, oferind o experiență autentică și plină de istorie pentru cei care o vizitează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *