Manastirea Zamca este situata in partea vestica a orasului Suceava si are o istorie bogata.

Ea a fost construita in anul 1606 de catre armenii refugiati in Moldova, desi a fost mentionata pentru prima data in 1415. Complexul manastirii este compus din trei cladiri principale. Biserica principala este dedicata Sfantului Auxentie si a fost refacuta cu ajutorul contributiei lui Agopsa Vartanian. Alaturi de biserica, se afla turnul-clopotnita situat pe latura estica, avand o impresionanta inaltime de 26 de metri. Pe latura vestica, se gaseste o cladire cu un paraclis la etaj.

Un zid de incinta inconjoara Manastirea Zamca cu o forma neregulata, avand dimensiuni care variaza de la 59 la 74 de metri in lungime si de la 1,5 la 4 metri in grosime. Aceasta structura defensiva este o caracteristica semnificativa a complexului.

Manastirea Zamca reprezinta un important edificiu religios construit de comunitatea armeana din orasul Suceava si are o semnificatie istorica remarcabila. Este notabil faptul ca acest complex a fost inclus in Lista monumentelor istorice din judetul Suceava, fiind atribuit codul SV-II-a-A-05485.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *