Mănăstirea Rămeț se află în județul Alba, aproape de comuna cu același nume. Încadrată în peisajul pitoresc al Munților Trascău, în Cheile Rămețului, mănăstirea este considerată una dintre cele mai frumoase așezăminte religioase ale județului Alba, având o istorie îndelungată, construită înainte de anul 1337. În prezent, Mănăstirea Rămeț adăpostește în interiorul său aproximativ 100 de măicuțe, care locuiesc și se roagă aici.
Istoricul Mănăstirii Rămeț din comuna Rămeț:
Mănăstirea Rămeț a fost inițiată în jurul anului 1214 de către călugării romani Ghenadie și Romulus. Cu toate că a fost abandonată timp de aproximativ 100 de ani, în secolul al XVIII-lea a fost bombardată în timpul atacurilor inamice din 1762, suferind daune semnificative la zidurile exterioare. În perioada comunistă (1987-1989), a fost reconsolidată, și în 1982, s-a decis construcția unei biserici și a mai multor chilii pentru călugări.
Obiective principale de vizitat la Mănăstirea Rămeț:
- Muzeu ce găzduiește o colecție de carte veche, icoane pe lemn și pe sticlă, obiecte etnografice și de cult.
Program de vizitare Mănăstirea Rămeț:
- Deschis oricând.
În apropiere de Mănăstirea Rămeț, puteți vizita următoarele obiective turistice:
- Drumul Narciselor
- Cheile Rămețului
Contact Mănăstirea Rămeț din comuna Rămeț:
Adresa Mănăstirea Rămeț din comuna Rămeț:
- Localitate: comuna Rămeț, județul Alba
- Strada: Valea Mănăstirii
- Coordonate GPS: 46°18’04”N 23°31’18”E
Cum se ajunge la Mănăstirea Rămeț din comuna Rămeț:
- Situată pe Valea Geoagiului, la aproximativ 35 de kilometri distanță de orașul Alba Iulia, la intrarea în Cheile Rămețului din Munții Trascăului.