Considerate a fi unele dintre cele mai semnificative fenomene ale naturii, Focurile Viide la Lopatari, județul Buzău, reprezintă un adevărat punct de atracție pentru turiștii ce poposesc aici. Cu toate că par a fi miraculoase, în realitate Focurile Vii apar printr-un fenomen destul de simplu, generat de emanatiile de gaze naturale prezente în aceste zone. Atunci când aceste gaze intră în contact cu solul, rezultă aceste flăcări, cunoscute sub denumirea de Focurile Vii.

Focurile vii de la Lopatari pot atinge înălțimi de până la 20 cm și sunt considerate unele dintre cele mai remarcabile atracții turistice din țara noastră. De asemenea, culoarea acestor flăcări capătă un aspect albastrui datorită emanatiilor de gaze. Fenomenele din țara noastră au reușit să inspire atât de mult turiștii străini, încât flacara Jocurilor Olimpice a avut ca punct de pornire aceste imagini.

Bine de știut:
Astfel de fenomene întâlnite în țara noastră, în județul Buzău și în Vrancea, sunt unice în România și în Europa. Asemenea fenomene mai pot fi admirate în Turcia, Australia, Asia și Statele Unite ale Americii.

În apropiere de Focurile Vii de la Lopatari, mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
Tot în localitatea Lopatari, puteți admira Muntii de Sare, de un alb atât de pur încât ajung să îi impresioneze pe toți cei care vin să îi viziteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *