Mănăstirea Țeghea se găsește în județul Satu Mare și reprezintă unul dintre cele mai semnificative obiective turistice din regiune. Aflată în inima Maramureșului, Mănăstirea Țeghea și-a împrumutat de-a lungul timpului parte din cultura și tradițiile locale, impresionându-ne prin frumusețea clădirilor construite în stil maramureșean.

În evoluție, Mănăstirea Țeghea a devenit un complex monahal complex, incluzând o biserică din lemn, un altar pentru slujbele de vară, o casă monahală și ateliere de pictură și croitorie. Biserica din lemn, construită după modelul tradițional al zonei, a fost adăugată ulterior.

Mănăstirea Țeghea adăpostește moaștele celor 40 de mucenici care au suferit în Iezerul Sevastiei. Este important de menționat că mănăstirea poartă hramul Nasterii Maicii Domnului și este destinată călugărițelor. În atelierele de croitorie și pictură, maicuțele realizează adevărate opere de artă, inclusiv picturi bisericești și straie monahale.

Istoricul Mănăstirii Țeghea din satul Țeghea:
Mănăstirea Țeghea, construită în anul 1995, are o istorie mai recentă. Cu toate acestea, într-un timp relativ scurt, a devenit un loc important de spiritualitate și cult.

Obiective principale de vizitat la Mănăstirea Țeghea:
Printre principalele atracții se numără moaștele Sfântului Ghelasie de la Rămeți, precum și ale cuvioșilor Vechentie Malau și Antim Gaina.

Contact Mănăstirea Țeghea din satul Țeghea:

  • Tel: 0744523194
  • Email: manastireateghea@email.ro
  • Web: http://www.manastirea-teghea.ro/

Adresa Mănăstirii Țeghea din satul Țeghea:

  • Localitate: satul Țeghea, județul Satu Mare
  • GPS: 47.588604, 22.7351475

Cum să ajungi la Mănăstirea Țeghea:
Pentru a ajunge aici, urmați DN19A/E81 Satu Mare (spre sud)-Madaras, DJ108L, Terebesti Craidorolt, DJ195B spre Teghea, urmând indicatorul (35 km de Satu Mare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *