Manastirea Dintr-un Lemn este situată la doar 25 de kilometri de orașul Ramnicu-Valcea, în comuna Francesti.

Legenda spune că un călugăr ar fi descoperit în scorbura unui stejar o icoană a Maicii Domnului. Auzind o voce care i-a șoptit să taie stejarul și să construiască o mănăstire din el, călugărul a dat curs chemării divine. O altă legendă relatează că un cioban numit Radu a visat icoana Maicii Domnului și, tăind stejarul, a găsit icoana. Din lemnul acestuia a fost zidită Manastirea Dintr-un Lemn, în acel loc considerat sacru, unde se înălța un falnic stejar.

Mănăstirea Dintr-un Lemn este construită din bârne groase, având o formă dreptunghiulară, cu o lungime de 13 metri și o lățime de 4 metri. Iconostasul, sculptat în lemn de tei în anul 1814, este considerat o adevărată capodoperă de artă. Interiorul mănăstirii adăpostește picturi pe lemn, care impresionează fiecare credincios ce pășește pragul acestui lăcaș sfânt.

Lângă Manastirea Dintr-un Lemn, a fost construită o biserică de zid ce păstrează aspecte și caracteristici arhitecturale din vremea domnitorului Matei Basarab, fiind edificată sub comanda acestuia.

Istoricul Manastirii Dintr-un Lemn din comuna Francesti:
Conform legendelor, mănăstirea a fost construită în secolul al XVI-lea, folosindu-se pentru construcție lemnul provenit de la un singur stejar.

Principalele obiective de vizitat la Manastirea Dintr-un Lemn:
În interiorul Bisericii de zid se află icoana Maicii Domnului care a stat la baza legendei zidirii Manastirii Dintr-un Lemn, fiind considerată de mulți un semn divin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *