Cu o vechime de mai bine de jumătate de mileniu, Mănăstirea Arbore poate fi admirată și astăzi în rândul mănăstirilor bucovinene. Mănăstirea Arbore adună an de an mii de credincioși veniți aici pentru a se închina, dar și pentru a-i admira frumusețea și urmele trecutului.
Mănăstirea este construită într-o formă destul de simplă, cu arcade destul de joase, păstrând perfect stilul moldovenesc. Ceea ce remarcăm odată ajunși în aceste locuri este pictura interioară și exterioară. În anul 1541, Ana Arbore este cea care s-a ocupat de pictarea pereților săi. Cu o culoare destul de caldă și frumoasă, pictura Mănăstirii Arbore s-a făcut remarcată în întreaga țară și peste hotare. Nu putem avansa mai departe de pronaos fără a remarca tema Cavalcadei Împăratului Constantin. Întreaga pictură a fost realizată de meșterul Dragosin, mănăstirea având o preponderență coloristică verde. Tot pe pereții mănăstirii sunt pictați Împărații Constantin și Elena, ocrotitorii Moldovei.
Istoric Mănăstirea Arbore din satul Arbore: În anul 1503, Luca Arbore a fost cel care s-a gândit să clădească această falnică mănăstire, purtându-i numele și în prezent. Slăvind prin rugăciunile sale pe Sfântul Ioan Botezătorul