Capela Sfânta Cruce din Sibiu este unul dintre cele mai atrăgătoare obiective turistice ale regiunii, situată pe locul unde odinioară se înălța o mănăstire dominicană. Capela prezintă o reprezentare a Mântuitorului Iisus Hristos răstignit, avându-i alături pe Fecioara Maria și pe Apostolul Ioan.

Istoric Capela Sfintei Cruci din Sibiu:
Capela a fost construită în anul 1417 de către meșterul Petrus Lantregen din Austria. Cu o înălțime de aproximativ 7 metri, capela reprezintă tot ceea ce a mai rămas din biserica dominicană prădată de turcii nemiloși în anul 1432. De-a lungul istoriei sale, capela a suferit pierderi semnificative, servind drept adăpost pentru cei bolnavi în timpul războaielor. La ordinul autorităților, biserica a fost demolată, iar împreună cu ea a fost îngropat și crucifixul.

În anul 1683, crucifixul a fost descoperit și reconstruit de autorități, fiind expus spre admirarea publicului într-o capelă. Începând cu anul 1954, Capela Sfintei Cruci a fost declarată monument istoric.

Obiective principale de vizitat la Capela Sfintei Cruci:
Un grup statuar extrem de important pentru arta gotică din România, reprezentând figura lui Iisus răstignit, cu două inscripții în limba latină pe părțile laterale ale crucii.

Program de vizitare Capela Sfintei Cruci:
Luni-Vineri, între orele 7:00-13:00

În apropierea Capelei Sfintei Cruci mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
Biserica Ortodoxă Coborârea Sfântului Duh, Biblioteca Astra – Filiala Valea Aurie

Contact Capela Sfintei Cruci din Sibiu:
Tel: 0040-269-211-508

Adresa Capela Sfintei Cruci din Sibiu:
Localitate: Sibiu
Strada: Piața 1 Decembrie 1918, nr. 2
GPS: 45.80035 N, 24.16015 E

Cum se ajunge la Capela Sfintei Cruci din Sibiu:
Capela se află în apropierea Gării Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *