Lacul de acumulare Dragan se situează la o distanță de 25 de kilometri de drumul E60, accesul făcându-se fie de la Bucea, cu o distanță de 25 de kilometri, fie între Ciucea și Poieni, la doar 20 de kilometri.

Barajul Dragan, cunoscut și sub denumirea de Barajul Floroiu, are rolul de a reține apele râurilor Dragan și Sebesel și este amplasat imediat în aval de confluența celor două râuri. Construit în beton și finalizat în 1987, barajul atinge o înălțime de 120 de metri și o deschidere la coronament de 424 de metri. Dispune de un descărcător de suprafață cu cinci deschideri și două goliri de fund.

În condiții optime, Lacul Dragan acoperă o suprafață de 292 de hectare și conține 112 milioane de metri cubi de apă. Apa lacului este utilizată pentru producerea de energie electrică, controlul inundațiilor și irigații.

Lacul de acumulare găzduiește diverse specii de pești precum cleanul, mreana, pastravul indigen, pastravul curcubeu și chiar pastravul auriu, oferind astfel un cadru minunat pentru pescarii care doresc să se relaxeze în această zonă.

Drumul forestier de-a lungul lacului de acumulare duce către alt drum din valea Iadului, la Remeti. De acolo, se poate continua călătoria către Stana de Vale, iar pentru iubitorii de drumeții, drumul este deschis pentru traseele din zona Bihor-Vladeasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *