Lacul Bătca Doamnei primește în principal apa din lacul de baraj Izvoru Muntelui-Bicaz prin intermediul canalului de aducțiune al Hidrocentralei de la Stejaru, adăugându-se vechiul curs al râului Bistrița cu un debit redus și pârâul Doamnă, afluent de dreapta al lacului. Acest lac are o suprafață de 240 de hectare, o lățime maximă de 1.050 de metri, o lungime de 3.200 de metri și o adâncime de 15 metri.

Volumul de apă al lacului se ridică la aproximativ 10 milioane de metri cubi. Apele Lacului Bătca Doamnei joacă un rol semnificativ în furnizarea apei potabile pentru locuitorii orașului Piatra Neamț.

Istoricul Lacului Bătca Doamnei din Piatra Neamț se leagă de anul 1962, când a fost creat prin bararea Bistriței și îndiguirea unei părți a albiei majore a acestui râu pe partea stângă. Lacul a devenit un refugiu pentru locuitorii orașului Piatra Neamț.

Printre obiectivele principale de vizitat în zona Lacului Bătca Doamnei se numără diversitatea de specii piscicole, precum oblete, clean, porcușori, sclobari, boișteni, păstrăv curcubeu, păstrăv indigen și crap.

În apropierea Lacului Bătca Doamnei, puteți explora și alte obiective turistice, printre care se numără Ruinele Cetății Dacice de la Bătca Doamnei, Baza hipică Virgil Bărbuceanu din Piatra Neamț, Schitul Doamna, Mănăstirea Bistrița și Telegondola din Piatra Neamț.

Adresa Lacului Bătca Doamnei din Piatra Neamț este:

  • Localitatea: Piatra Neamț
  • Strada: Petru Movilă nr. 117
  • Coordonate GPS: 46.936374,26.325045

Pentru a ajunge la Lacul Bătca Doamnei, trebuie să vă îndreptați către Piatra Neamț, situată la o altitudine de 325 de metri, în apropierea dealului Bătca Doamnei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *