Lacul Bacău reprezintă unul dintre cele mai semnificative puncte de atracție turistică ale regiunii, captivând admirația turiștilor care vizitează aceste meleaguri. Cunoscut și sub numele de Lacul Șerbănești, acesta se găsește în interiorul orașului Bacău și impresionează prin dimensiunile sale generoase, având o lungime de aproximativ 2300 de metri și o lățime de circa 800 de metri.

Fie că ajungi în această zonă, nu poți trece cu indiferență pe lângă frumusețile naturale oferite de acest lac, care este inclus în lista monumentelor naturale protejate.

De remarcat este faptul că în această zonă au fost identificate aproximativ 150 de specii de păsări, formând o mică deltă acvatică a Bacăului.

Istoricul Lacului Bacău din Bacău este strâns legat de construcția barajului de acumulare pe râul Bistrița.

Printre obiectivele principale de vizitat în zona Lacului Bacău se numără 22 de specii de mamifere, 147 de specii de păsări, 12 specii de reptile și amfibieni și 22 de specii de pești.

În apropierea Lacului Bacău, puteți explora și alte atracții turistice, cum ar fi Ruinele Curții Domnești, Observatorul Astronomic Victor Anestin din Bacău și Casa Muzeu Nicu Enea.

Informații de contact pentru Lacul Bacău din Bacău:

  • Website: laculbacau.info
  • Adresa: Bacău, Municipiul Bacău
  • Coordonate GPS: 46.5867271, 26.9202652

Cum să ajungeți la Lacul Bacău:
Lacul se află în nordul Municipiului Bacău, fiind înconjurat de Drumul European 58 la est, cale de acces spre Roman, și Drumul Național 15 la vest, care leagă Bacăul de Piatra Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *