Chiar dacă este una dintre cele mai mici grădini zoologice din România, Grădina Zoologică din Oradea adăpostește peste 700 de specii de animale și păsări.

Habitatul acesteia se numără printre cele mai prielnice dintre toate grădinile zoologice din țară. Zona Zoologică Oradea se află sub un pod vegetal compus din peste 40 de specii de arbori, iar arborii seculare constituie 20% din flora locală.

Dintre speciile pe care le puteți admira în Grădina Zoologică din Oradea se numără: bivolul alb, capra de Camerun, cerbul carpatin, cerbul lopatar, cucuveaua, hururezul de pădure, lama, leul, lupul de trestie, maimuța, muflonul, orezarii asiatici, diverse specii de papagali, pauni, pisici sălbatice, porci spinosi, porci vietnamezi, șerpi boa, tigri benzalezi, turturele razătoare, urși bruni, vulpi, vulturi pleșuvi, și altele.

Pe lângă aceste exemplare, Grădina Zoologică din Oradea găzduiește și numeroase animale domestice, de la măgari până la iepuri, rațe și gâște.

În anul 2010, Grădina Zoologică din Oradea a intrat într-un amplu proces de modernizare, care implică construcția unor clădiri noi și amenajarea de adăposturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *