Grădina Zoologică din Piatra Neamț se află în apropierea centrului orașului și este cunoscută localnicilor sub numele de „Parcul Ursilor”. Considerat unul dintre cele mai frumoase din țară, acest parc zoologic impresionează întotdeauna prin curățenia și îngrijirea exemplară.

Aici, vizitatorii au oportunitatea de a admira o varietate de specii reprezentative pentru fauna din România. Printre animalele expuse se numără ursi, lupi, vulpi, caprioare, cerbi și diverse specii de păsări. Chiar dacă grădina zoologică înseamnă spațiu închis, veverițele nu ezită să coboare și să se hrănească din custile animalelor.

În interiorul parcului zoologic, a fost amenajată o fântână artizanală, loc de adăpost pentru câteva broaște țestoase, iar pentru cei mici s-a creat un teren de joacă. Inițiativa de a amenaja acest parc a aparținut primarului Nicu Albu, în perioada 1900-1904. Nicu N. Albu a fost nu doar primar, ci și prefect, deputat și senator. Cu ocazia inaugurării parcului, acesta a declarat cu mândrie: „A fost greu, dar am învins natura!”

Pentru a ajunge la Grădina Zoologică, trebuie să vă îndreptați pe strada Ștefan cel Mare din Piatra Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *