Gările regale din Sinaia reprezintă una dintre cele mai semnificative obiective strategice ale orașului, amintind de epoca regalității românești. Sinaia este singurul oraș din țară care găzduiește două gări regale cu o vechime notabilă.

Istoricul Gărilor regale din Sinaia:

Prima Gară regală a fost construită în Sinaia în anul 1886, dedicată necesităților regelui Carol I. Această Gară regală se remarcă și în prezent prin faptul că unul dintre cele mai prestigioase trenuri ale Europei, Orient Express, se oprea aici pentru câteva ore, oferind turiștilor șansa de a admira frumusețile Sinaiei.

A doua Gară regală din Sinaia a fost construită între anii 1938-1940, la ordinul regelui Carol II. În procesul de construcție, s-au utilizat planurile arhitectului Duiliu Marcu. Această Gară regală strălucește și astăzi prin semnele specifice regelui Carol II, având destinația de a servi interesele familiei regale și ale oaspeților acesteia, adăpostind trenul regal al țării.

Principalele obiective de vizitat la Gările regale din Sinaia:

În Prima Gară regală, se poate admira și astăzi inscripția dedicată în onoarea lui Ion Gheorghe Duca, prim-ministrul român și unul dintre inițiatorii acestei gări de lux din Sinaia.

A doua Gară regală din Sinaia prezintă o importanță deosebită prin fresca realizată de Dimitrie Stiubei, dar și prin picturile murale. Cu toate acestea, anumite săli din cadrul Gării regale nu sunt deschise publicului pentru vizitare.

Obiective turistice în apropierea Gărilor regale:

  • Muzeul de trenulețe din Sinaia
  • Muzeul Rezervației Naturale Bucegi
  • Parcul Dimitrie Ghica
  • Castelul Peleș
  • Pelișorul
  • Casa Memorială George Enescu (vila Luminis din cartierul Cumpătu)
  • Casa Nicolae Iorga
  • Casinoul din Sinaia

Adresa Gărilor regale din Sinaia:

Localitate: Sinaia
Strada: Gării
GPS: 45.352673, 25.552933

Cum să ajungi la Gările regale:

Se află la 3 minute distanță de Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *