Conacul Negruzzi se situează în satul Voinesti din județul Iași. Clădirea, cu 3 niveluri (demisol + parter + etaj), dispune de 28 de încăperi extinse pe o suprafață totală de 850 de metri pătrați, iar pereții exteriori au o grosime de aproape un metru.

Conacul era înconjurat de un parc, care se întinde și în prezent pe o suprafață de aproape trei hectare. După Revoluția din decembrie 1989, conacul și o porțiune de aproximativ 3 hectare din parcul său au fost achiziționate de omul de afaceri ieșean Laurențiu Popescu. Acesta a inițiat procesul de restaurare a conacului, care în prezent dispune de 15 camere, 5 băi și 3 terase. Cu toate acestea, ulterior, conacul boieresc din Voinesti a fost scos la vânzare de către acesta.

Istoricul Conacului Negruzzi din satul Voinesti indică faptul că a fost construit de către familia boierească Negruzzi în anul 1830. În 1834, spătarul Ianachi Negruzzi a edificat în apropierea conacului o biserică din cărămidă, cu fundație de piatră. Această biserică a devenit loc de înmormântare pentru membrii familiei boierești Negruzzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *