Cheile Dâmbovicioarei reprezintă un veritabil punct de atracție pentru turiștii care ajung în această regiune.

Aceste chei se află în culoarul Rucăr-Bran, în Munții Piatra Craiului, având o lungime de aproximativ doi kilometri. Situate pe cursul izvorului cu același nume, ele reprezintă un afluent al Dâmboviței și sunt admirate în fiecare an de mii de turiști, atât români, cât și străini.

Cu o structură calcaroasă impresionantă, Cheile Dâmbovicioarei se integrează în bazinul hidrografic al Dâmboviței, făcând parte dintr-un lanț format din 20 de chei. Datorită debitului rapid al Dâmbovicioarei, aceasta a săpat în stâncă porțiuni întinse, creând adevărate coridoare de trecere, cu pereți verticali înalți și abrupte, uneori depășind 200 de metri în înălțime.

În zona Cheilor Dâmbovicioarei, se pot vizita diverse peșteri, numărul lor ridicându-se la aproximativ 50. Câteva dintre cele mai notabile sunt Peștera Dâmbovicioarei, Peștera Labirintului și Peștera de la Gura Defileului.

Bine de știut:
În apropierea Cheilor Dâmbovicioarei se găsește un izvor interesant denumit „La Golgoaie”. În această regiune, de-a lungul timpului, au luat naștere numeroase cascade, care impresionează prin frumusețea și puritatea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *