Localitatea 2 Mai se află situată în sudul județului Constanța, fiind foarte aproape de Vama Veche și Mangalia.

Cu un număr de locuitori relativ mic, aproximativ 2,248, localitatea Doi Mai este una dintre localitățile mici situate pe litoralul românesc. Numele localității Doi Mai provine de la dizolvarea adunării legislative a Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești de către Alexandru Ioan Cuza, în data de 2 mai 1864. Locuitorii consideră că denumirea „Doi Mai” se referă la uneltele țărănești folosite în aceste locuri, numite „două maiuri”.

Localitatea 2 Mai a fost oficial înființată în anul 1887, fiind fondată de Mihail Kogălniceanu. Primii locuitori ai localității Doi Mai au fost rușii scoțiți din secta Raskolnikilor, refugiați în aceste locuri în secolul al XIX-lea.

Localitatea Doi Mai oferă turiștilor priveliști sublimă, porțiunea de litoral asemănându-se unei oaze de liniște și recreere. Peisajul pur și autentic creează unele dintre cele mai frumoase și feerice destinații din țară.

Bine de știut: Localitatea 2 Mai este inclusă în Rezervația Naturală Integrală a zonei Mării Negre, alături de Vama Veche. Turiștii care vizitează localitatea Doi Mai pot găsi cazare în locuințele localnicilor sau în puținele pensiuni aflate în aceste locuri desprinse parcă dintr-un vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *