Cetatea grecească Histria este cel mai vechi oraș atestat pe teritoriul actual al României. Astăzi, ruinele cetății Histria se află pe teritoriul comunei Istria, în județul Constanța.

La intrarea în parcul arheologic, vizitatorii sunt întâmpinați de un zid de incintă monumental, care era prevăzut cu șapte turnuri de apărare și două porți. Acesta reprezintă ultima etapă de construcție a cetății Histria, care a fost restrânsă pe promontoriul vechi, un loc strategic situat într-o zonă verde, unde ulterior a fost construit orașul roman târziu. Zidul avea forma unui poligon regulat și era dotat cu șapte turnuri și două porți în partea sa vestică. La construcția zidului cetății Histria au fost utilizate elemente arhitectonice, sute de inscripții și bănci de teatru.

De asemenea, în Muzeul Arheologic Histria sunt expuse numeroase piese de arheologie greacă, romană și bizantină, provenind din cercetările efectuate la cetatea Histria și în împrejurimi. Aceste exponate includ amfore, inscripții, vase ceramice, obiecte din sticlă, opaite, podoabe, basoreliefuri elenistice și documente epigrafice. Muzeul oferă o privire fascinantă asupra istoriei și culturii acestui important sit arheologic.

Program de vizita

duminicăÎnchis
luni07–17
marți07–17
miercuri07–17
joi07–17
vineri07–17
sâmbătăÎnchis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *