Venind în aceste locuri pentru a propovădui Cuvântul Domnului, Sfântul Andrei s-a adăpostit într-o peșteră din județul Constanța. Pestera se află la patru kilometri distanță de comuna Ion Corvin, județul Constanța. În interiorul Peșterii Sfântului Andrei se găsește un pat pe care sfântul se odihnea ori de câte ori poposea aici. Așa că, mii de credincioși care ajung în Pestera se așează vreme de câteva minute pe acest pat, considerat a fi facător de minuni.

La nici 200 de metri de pestera se observă urmele chiliilor în care se adaposteau cei ce îl însoțeau pe Sfântul Andrei în drumetiile sale. Citirea Sfintei Liturghii, molitfele Sfântului Vasile cel Mare, dar și închinăciunea la zecile de icoane adăpostite în peșteră reprezintă un punct principal de atracție pentru turiști și pentru cei sosiți aici în dorința săvârșirii unei minuni.

Lângă Peștera Sfântului Andrei au fost ridicate două biserici, mult mai spațioase pentru toți cei care le calcă pragul. Cu toate acestea, miile de credincioși preferă să se adăpostească vreme de câteva minute în peșteră.

Bine de știut:
Peștera Sfântul Andrei este considerată a fi cea mai veche biserică din țara noastră, fiind primul lăcaș religios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *