Chiar dacă crezi că ai cunoștințe exhaustive despre Delta Dunării, iată că această regiune îți rezervă încă surprize fascinante. Dacă dorești să te teleportezi într-o altă epocă istorică, este recomandat să explorezi vestigiile cetății Argamum, de origine greco-romană. Această așezare istorică se găsește în localitatea Jurilovca, din județul Tulcea, și oferă o priveliște plăcută asupra lacului Razim.

Inițial, cetatea purta numele de Orgame și a fost construită în secolul VII-VI î.Hr. Chiar dacă astăzi nu mai putem admira ruinele sale antice, avem totuși posibilitatea să ne conturăm o imagine a ceea ce a fost odată această cetate pe teritoriul țării noastre. Cetatea Argamum reprezintă unul dintre cele mai semnificative obiective turistice ale regiunii Dobrogea, alături de insula Bisericuța. Deși accesul în zonă se face relativ ușor cu mașina, importanța acestei cetăți nu a fost promovată în mod activ pentru turiști, aceștia descoperind, de multe ori, vestigiile greco-romane întâmplător.

Cu toate acestea, cei care pășesc în aceste locuri rămân uimiți de frumusețea locului și de panorama pe care o oferă cetatea. Mulți turiști care ajung în regiune doresc să-și așeze corturile chiar în mijlocul zidurilor ei, reușind astfel să se transporte în vremurile istorice de odinioară.

Bine de știut:
În anul 1926, Paul Nicorescu a încercat să restaureze o mare parte dintre zidurile cetății, însă demersul său s-a soldat cu un eșec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *