Padurea Babadag reprezintă o veritabilă comoară naturală, situată în pitorescul podiș al Babadagului.

Această rezervație naturală se întinde pe o suprafață de 524,6 hectare, acoperind în principal un platou calcaros cu versanți ușor înclinați, aflați la altitudini cuprinse între 100 și 220 de metri. În cea mai mare parte, padurea este acoperită de o vegetație bogată și diversificată.

Aria protejată include păduri de foioase, cu asocieri variate care merg de la păduri balcanice la păduri xeroterme submediteraneene, dar și silvostepe, poieni stepice și zone cu vegetație de bolovanisuri calcaroase, oferind o panoramă florală și faunistică de excepție.

În cadrul acestei rezervații, se regăsesc plante cu o diversitate extraordinară, inclusiv specii rare de orhidee. Reptilele completează acest tablou natural, incluzând specii precum testoasa de uscat dobrogeana, balaurul, vipera cu corn, și altele.

Bine de știut:
Padurea Babadag reprezintă un habitat esențial pentru conservarea speciilor de orhidee aflate în pericol de dispariție, pentru arborii venerabili ce depășesc vârsta de o sută de ani, precum și pentru specii de păsări și reptile protejate la nivel internațional. Este un loc ce merită explorat pentru a descoperi frumusețea și biodiversitatea sa remarcabilă.

One Reply to “Rezervația Naturală Pădurea Babadag din orașul Babadag, Tulcea”

  • Gayle King Keto Supplement
    Gayle King Keto Supplement
    Reply

    Hello i think that i saw you visited my weblog so i came to Return the favore Im trying to find things to improve my web siteI suppose its ok to use some of your ideas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *